Σύλλογος Διαβητικών Ν. Θεσσαλονίκης "Άγιος Δημήτριος"
Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με θέμα: «Οι μειώσεις Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στον ετήσιο προϋπολογισμό υλικών Διαβήτη, ΔΕΝ θα βαρύνουν τους πάσχοντες» PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 04 Ιούνιος 2017 18:34

 

 

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ενημερώνει ότι στα πλαίσια της μείωσης του ετήσιου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ των υλικών του Διαβήτη,  το κόστος αυτό δεν θα μετακυλιστεί στις πλάτες των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Πιο συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται: «Επισημαίνουμε ότι οι ως άνω τιμές είναι υποχρεωτικές για τους συμβαλλόμενους παρόχους και οποιαδήποτε μετακύλιση κόστους σε βάρος των ασφαλισμένων αποτελεί παράβαση συμβατικών όρων και επισύρει τις σχετικές κυρώσεις».

Ωστόσο, έντονη παραμένει η ανησυχία και ο προβληματισμός  στην ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, αλλά και στο σύνολο των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη, αν, εξαιτίας της μείωσης του ετήσιου προϋπολογισμού των υλικών του Διαβήτη, θα υπάρξει «πτώση» της ποιότητας των ιατροτεχνολογικών υλικών που χρειάζεται ένα άτομο με διαβήτη για να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πάθησή του, όπως επίσης και η αδυναμία εισόδου νέας τεχνολογίας, κάτι που θα οδηγήσει σε επιβάρυνση της υγείας των πασχόντων.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, εξελισσόμενη και πολυπαραγοντική, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή του πάσχοντα, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, οδηγώντας σε σύντομο χρονικό διάστημα στην εμφάνιση των επώδυνων και επικίνδυνων επιπλοκών. Έχει εξάλλου αποδειχτεί σε πλήθος παγκόσμιων επιστημονικών μελετών ότι για την καλύτερη διαχείριση και άρα σωστή ρύθμιση του διαβήτη είναι απαραίτητη η χρήση των νέων τεχνολογιών.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου εδώ
Attachments:
FileΠεριγραφήFile size
Download this file (271-DT_EOPYY.pdf)271-DT_EOPYY.pdf 183 Kb