Σύλλογος Διαβητικών Ν. Θεσσαλονίκης "Άγιος Δημήτριος"
Κατάθεση προτάσεων της Ε.Σ.Α.μεΑ. που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, στο σχέδιο νόμου σχετικά με τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 04 Ιούνιος 2017 18:25

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. κατέθεσε με επιστολή της προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής των Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τις προτάσεις της στο σχέδιο νόμου: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομιών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις». Στην επιστολή της ζητά επίσης να κληθεί σε ακρόαση κατά τη συζήτησή του στη συνεδρίαση της Βουλής, προκειμένου να αναπτύξει τις προτάσεις της.

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, επισημαίνει η ΕΣΑμεΑ, έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές. Τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, αύξησαν δραματικά τη διαχρονική ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία και υπονόμευσαν την πρόοδο εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, την οποία η χώρα μας κύρωσε αποδεχόμενη την υποχρέωση εφαρμογής της με το ν.4074/2012.

Με την επιστολή της έθεσε υπόψη του Προέδρου και των μελών της Διαρκούς Επιτροπής των Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπως και όλων των βουλευτών, το πλαίσιο των μέτρων προστασίας που πρέπει να ληφθούν άμεσα στο εν λόγω σχέδιο νόμου, έτσι ώστε να υπάρξει προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

http://www.esaea.gr/our-actions/parliament/3436-katathesi-protaseon-tis-e-s-a-mea-poy-aforoyn-sta-atoma-me-anapiria-me-xronies-pathiseis-kai-tis-oikogeneies-toys-sto-sxedio-nomoy-me-titlo-syntaxiodotikes-diataxeis-dimosioy-kai-tropopoiisi-diataxeon-toy-n-4387-2016-metra-efarmogis-ton-dimosionomi