Σύλλογος Διαβητικών Ν. Θεσσαλονίκης "Άγιος Δημήτριος"
Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με θέμα: «Συνάντηση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με τον Υπουργό Υγείας» PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 14:13

 

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) εξέδωσε δελτίο Τύπου με θέμα: «Συνάντηση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με τον Υπουργό Υγείας».

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κκ Γκόλφω Γεμιστού, Αντιπρόεδρος Α’ και Μαρία Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και άπτονται του Υπουργείου Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άποροι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας με σακχαρώδη διαβήτη, η ανάγκη στελέχωσης των Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων και η ίδρυση και οργάνωση Ιατρείων Διαβητικού Ποδιού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, η συμμετοχή των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 στην ινσουλίνη, όπως επίσης και η συμμετοχή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ο Υπουργός Υγείας σε ό,τι αφορά το θέμα των ανασφάλιστων δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με εξαργύρωση των συνταγών του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Για το θέμα των Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων ο κ. Ξανθός επισήμανε ότι είναι ευθύνη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αρμοδιότητα του Υπουργείου, οπότε θα γίνει το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να μπορούν να καλύπτονται ανά περιοχή όλοι οι ασθενείς.

Αναφορικά, τέλος, με το θέμα της κωλυσιεργίας εισόδου των νέων τεχνολογιών ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε πως θα εκδώσει την Υπουργική Απόφαση που θα διευκολύνει τις διαδικασίες στον ΕΟΠΥΥ.

Μετά το πέρας της συνάντησης η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εξέφρασε την ικανοποίησή της και αναμένει το συντομότερο δυνατό να δρομολογηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργού για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου παρακάτω

Attachments:
FileΠεριγραφήFile size
Download this file (190-DT_SYNANTHSH.pdf)190-DT_SYNANTHSH.pdf 307 Kb