Σύλλογος Διαβητικών Ν. Θεσσαλονίκης "Άγιος Δημήτριος"
Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σχετικά με τη μη παροχή αναλωσίμων σε ανασφάλιστους PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 14:46

 

 

 

Το Υπουργείο Υγείας με έγγραφό του (Αρ. πρωτ.: Α3γ/Γ.Π.7901 – 2.2.2017) απάντησε στην επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με θέμα: «Μη παροχή αναλώσιμου υγειονομικού υλικού από τα νοσοκομεία στα ανασφάλιστα άτομα με διαβήτη» (Αρ. Πρωτ.: 588 – 8.12.2016).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Υπουργείο, προχώρησε σε επικοινωνία με τα ενδεικτικά αναφερόμενα στην εν λόγω επιστολή νοσοκομεία (Γ.Ν. Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, Γ.Ν. Καβάλας, Γ.Ν. Αττικής ΚΑΤ) και τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά θα εξακολουθούν να δίνονται από τα φαρμακεία των νοσοκομείων αυτών.

Επιπλέον, διευκρινίζει ότι αυτό θα συνεχίζει να ισχύει μέχρι την επικείμενη έκδοση του νέου ενιαίου κανονισμού παροχών υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, βάσει του οποίου θα μπορούν να προμηθεύονται ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά και οι ανασφάλιστοι πολίτες με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που χορηγούνται σε ασφαλισμένους.

Διαβάστε το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας στο παρακάτω αρχείο.

Attachments:
FileΠεριγραφήFile size
Download this file (YPOYRGEIO-YGEIAS-ANALOSIMA-SE-ANASFALISTOYS.pdf)YPOYRGEIO-YGEIAS-ANALOSIMA-SE-ANASFALISTOYS.pdf 788 Kb